maanantai 7. toukokuuta 2012

Keväisiä vinkkejä vartalonhoitoon

Säätiedotus lupailee mukavia lämpötiloja loppuviikolle ja aurinko on hellinyt meitä tänäänkin! Kevät on todenteolla täällä ja ajatukset hiipivät jo hiljaksiin kesälaitumille! Tästä inspiroituneena kokosin muutaman vinkin, joilla voi valmistella ihoa kesän tuloon sitä odotellessa.

Kuivaharjaus parantaa ihon pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja sitä kautta parantaa ihon väriä ja tekee siitä tasaisemman. Ei liene turha mainita, että sillä on myös suotuisa vaikutus selluliitin, tuon naisten ikivihollisen lähtöön. Kuivaharjausta voi tehdä ennen suihkua pesuharjalla, kuorintahanskoilla tai luffasienellä. Iho saa harjatessa punoittaa hieman, mutta kipeää sen ei pidä tehdä tai ihon rikkoutua. Kuivaharjaile siis omien tuntemuksiesi mukaan: herkemmälle iholle riittää muutama kerta viikossa, mutta toiset voivat harjailla vaikka joka päivä!

Aloita jaloista: harjaa pyörivin liikkein jalkaterät, sääret ja reidet. Jatka sydämeen kohdistuvin liikkein pakaroille, vatsalle ja selkään. Reisille, pakaroille ja vatsalle voit antaa hieman ekstrahuomiota, jos sinulla on selluliittia. Harjaa sen jälkeen käsivarret jälleen sydämeen kohdistuvin liikkein. Rintojen ja decolteen ihon voit harjata myös kevyesti. Kuivaharjauksen jälkeen olo on mukavan kihelmöivä ja raukea.

Kosteutus on tärkeää läpi vuoden, myös keväällä. Varsinkin kuivaharjauksen jälkeen iho vastaanottavainen vartalovoiteen tehoaineille. Hyvin kosteutettu iho näyttää tasaisemmalta ja on valmiimpi aurinkoon. Myös rusketus tarttuu tasaisemmin kosteutettuun ihoon.

Aurinkotablettien syömisestä voi olla apua ruskettumisessa, mutta ne myös auttavat palamiselta suojautumisessa. Jos olet vaalea kalkkilaivan kapteeni, kuten allekirjoittanut, aloita tablettien syöminen hyvissä ajoin. Beetakaroteenia, astaksantiinia ja lykopeeniä sisältävien tablettien syöminen kannattaa yleensä aloittaa kaksi-neljä viikkoa ennen aurinkokelejä. Itse söin näitä ensimmäistä kertaa viime kesänä. Se oli myös ensimmäinen kesä ikinä, kun en palanut edes pikkiriikkisen :)

-Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti