perjantai 2. marraskuuta 2012

Kesytä kuiva iho!

Talvi kolkuttelee jo ovelle ja joulukin alkaa jo olla mielessä. Niin ihanaa kuin tämä aika onkin, ei ihoni oikein innostu kylmästä ja viimasta. Kuivuus on vallannut kasvoni: rutikuvat nenänpielet ja karheat posket vaikeuttavat meikkaamista eikä kiristävä iho tunnukaan mukavalta. Onneksi kuivan ihon kesyttäminen on mahdollista. Kohtalotovereilleni suosittelen seuraavia toimenpiteitä, joilla oma ihoni on selvinnyt ensimmäisistä pakkassäistä.

-Hanki sienet
Mistään kanttarelleista tässä ei ole kyse, vaan kosmetologienkin käyttämistä kasvosienistä. Vaihda vedellä huuhtelu sienillä pyyhkimiseen: kostuta sienet ja pyyhi niillä kasvot. Levitä puhdistusaine kasvoille ja pyyhi se sienillä pois. Vesi kuivattaa ihoa ja sienien avulla ihon ja veden kosketus jää minimiin. Samalla sienet kuorivat ihoa kevyesti, mikä poistaa kuollutta ihosolukkoa ja auttaa kosteusvoidetta imeytymään paremmin.

Kasvojenpesu sienien avulla auttaa pitämään kuivuuden kurissa. Kuvan sienet Cailapilta.

-Päivitä puhdistustuotteet hellävaraisempiin
Kunnon kosteusvoide on a ja o kuivan ihon hoidossa, mutta hellävarainen ja ihoa kuivattamaton puhdistustuote ennaltaehkäisee Sahara-efektiä. Olen ottanut käyttööni Evolven Gentle Cleansing Melt-puhdistusvoiteen ja ihastunut siihen täysin! Geelimäinen voide levitetään kuivalle iholle. Ihon lämmöstä tuote muuttuu liukkaammaksi, melkein öljymäiseksi. Lopuksi poistan voiteen kasvoilta sienillä ja viimeistelen puhdistuksen kosteuttavalla kasvovedellä. Iho jää ihan pehmeäksi eikä karheudesta ole tietoakaan!


Gentle Cleansing Melt

-Ravitse ihoa kunnon kosteusvoiteella
Syksyn tullen vaihdoin kosteusvoiteen tuhdimpaan. Evolven kasvovoiteet ovat loistavia ja niistä ravitsevampi toimii talvi-iholla kuin unelma!

-Kosteuta sisältäpäin
Myös ravinnolla pystyy vaikuttamaan ihon kuntoon suuresti! Hyvät rasvat auttavat paitsi sydäntä ja verisuonia, myös ihoa. Popsi siis pähkinöitä, avokadoa ja lohta ja lorauta oliiviöljyä salaatiin, niin iho pääsee nauttimaan tärkeistä rasvahapoista. Ja kookosöljy muuten toimii yövoiteenakin hienosti!




-Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti