sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Yksi tuote, monta käyttötarkoitusta

Joskus kosmetiikkatuotteet eivät toimikaan alkuperäisessä tarkoituksessaan niin hyvin kuin olisi toivonut. Esimerkiksi shampoo ei sovikaan omille hiuksille tai hoitoaine ei ole niin tehokas kuin hiukset kaipaisivat. Se harmittaa varsinkin, jos tuote on ollut hintava ja sille on asetettu kovat odotukset. Harmitus on ymmärrettävää, mutta älä kuitenkaan heitä tuotetta pois. Roskakasojen kartuttamisen sijaan anna tuote kiertoon vaikkapa ystävälle. Kosmetiikka on siitä hassua, että samat tuotteet eivät käy kaikille. Itselle sopimaton tuote voi olla lottopotti toiselle.

Vaihtoehtoisesti voit myös kokeilla käyttää tuotetta uudella tavalla. Kokeile esimerkiksi seuraavia vinkkejä.

Kosteusvoide
Itselle huonosti sopivaa voidetta kannattaa kokeilla toiseen vartalonosaan ennen kuin luovuttaa. Esimerkiksi kasvovoide saattaa toimia loistavasti käsivoiteena tai vartalovoide jalkavoiteena.

Shampoo
Jos shampoo ei toimikaan toivotulla tavalla, kannattaa testata sen sopivuutta vaikkapa suihkugeelinä tai käsisaippuana.

Hoitoaine
Kaikki kokeilemani hoitoaineet ovat toimineet mahtavasti sheivausvoiteena! Hoitoaine pehmittää karvoja ja helpottaa näin sheivausta. Samalla ihoärsytys vähenee. Itse en käytä erikseen sheivausvaahtoja, vaan sääret siliävät aina hiustenhoitoaineen avulla.

Kasvojenpuhdistusaine
Pesevien ainesosiensa ansiosta monet kasvojenpuhdistusaineet toimivat hienosti käsisaippuana. Ostin itse kerran kasvoputsarin, joka kuitenkin oli liian tehokkaasti pesevä pintakuiville kasvoilleni. Käsisaippuana se sen sijaan toimi loistavasti! Jopa niin loistavasti, että ostin sen loputtua toisenkin purkin kyseiseen käyttötarkoitukseen :D

Huulivoide
Huulivoiteiden öljyjen avulla kurittomimmatkin kulmakarvat asettuvat. Harjaa kulmat ensin ojennukseen ja harjaa sitten huulirasvaa niihin samalla tavalla kuin kullmakarvageeliä.

Huulipuna 
Jos huulipunan väri tai koostumus ei miellytä, kannattaa testata, jos puna toimisi paremmin poskilla tai luomilla. Varsinkin poskilla voidemainen puna toimii upeasti ja antaa luonnollisen hehkuvan lopputuloksen.



Mitä kosmetiikan uusiokäyttöön liittyviä vinkkejä lukijoilta löytyy?

- Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti